Back To School Again....

Det är intressant, i över nio år går vi i grundskola. Vi har lärt oss att läsa, skriva, stava, räkna och en massa annat.
Vill man bli något så är 3-4 år gymnasie näst intill ett krav och allra helst så ska man studera ytterligare i 3-5 år om man ska bli hyffsat framgångsrik. Medellivslängden för en man i Sverige är ca 78 år, d.v.s att man sitter bakom skolbänken ca 22% av sitt liv om man studerar både på gymnasie och 5år högskola.

Därav bör man börja jobba, låt säga när man är 25år gammal. För att fixa en skaplig pension så ska man fortsätta att jobba tills man blir uppåt 65år gammal. Det är ca 51% av ens levnadstid. Då har man ytterligare ca 17% kvar av sitt liv till att njuta.

Som liten så har man ca 6-7 år på sig innan skola och lekis sätter igång.. Eller 8% av sitt liv..

Det lustiga i kråksången är att när man är liten så inser man inte hur bra man hade det, utan krav eller liknande på sig..
När man började skolan så förstod man inte att det för varje år skulle bli värre och därav glömde man av att njuta av de ögonblick man kunde..

Man skymtar till lediga stunder på helgerna som försvinner lika fort som de kom, på loven som känns kortare och kortare för varje år...

Man tar studenten och festar och firar i en vecka.....

....sen är det bara att börja jobba tills ens leder är alldeles för trötta för de långa vandringarna som man hade planerat att göra när man gått i pension. Synen för dåligt. Benen för sköra.

Då är det bara att sätta sig i en stol och tyna bort...!

(Denna text är en väldigt pessimistisk, den är skriven för att få Dig att inse att om du inte tar tag i ditt liv och tar tillvara på varje dag, tar tillvara på alla du träffar och allt du vill göra.....
.....så finns chansen att livet rinner ut i sanden! )

Som ett litet slutord så skulle jag vilja säga, det viktiga är kanske inte vad man blir här i livet, vad man åstakommer eller att man upplever allt som går att uppleva, utan det viktiga är enligt mig Vem man upplever det med!







Kommentarer
Postat av: Martin

fin bild! tagit sj? :)

2008-08-30 @ 14:30:06
URL: http://www.metrobloggen.se/mh
Postat av: Mikael M

Ooh, tack så mycket! :D

Ja, jag har tagit den och alla andra bilder själv! ^^

2008-08-30 @ 14:32:56
URL: http://cybexfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback