Rättvist?

En sak som jag stör mig på, det är att på vissa sommarjobb och liknande så får man inte alltid lika lön fast än man kan ha lika stor erfarenhet (eller lika lite) av det man håller på med, fast än man gör exakt samma sak i med samma effektivitet!

 Anledningen till denna löneskillnad är ålder. Är man olika gamla så får man olika lön upp till när man fyller 18 år.

Jag frågar mig själv, varför ska de yngre ha mindre betalt, det kan till och med vara så att den yngre personen har långt mycket mer erfarenhet men fortfarande får en lägre timlön än någon som är äldre.



Kan någon förklara detta för mig, varför det ska vara så, då skulle jag bli väldigt lycklig!

Och om ni tänker ”nej, men så är det väl inte” så kan jag tala om för er att så är det tyvärr visst på en hel del jobb, oftast sommarjobb eller tillfälliga jobb!

Kom med argument, ska det vara såhär och i sånt fall, varför ska det vara så? 

Jag är Unik!?

Grattis!
Du utgör 1 / 6839272000 del av jordens befolkning enligt denna sida:
http://www.ibiblio.org/lunarbin/worldpop

Antalet människor ökar ständigt, för varje sekund som går!

År 1970 så fanns det 3912173012 personer enligt samma sida! Det är en ökning på ca 75% under nästan 40 år!
Om man tar jordens befolkning idag och ökar den med 75% så skulle det finnas 11968726000 människor på vår planet.
Det är nästan 12 miljarder människor.
Om antalet människor kommer öka i samma hastighet som i perioden 1970-2008 så finns risken att år 2050 bor det nästan 12 miljarder människor på vår jord.



Den stora frågan är, Kommer vår jord klara detta eller kommer den kollapsa?

Innan människan så löste naturen detta på ett grymt men effektivt sätt själv. När en population av en art blev för stor för en area, den naturliga bärgränsen blev uppnåd, så löste ofta någon stor sjukdom ut, maten tog slut eller en naturkatastrof tog kol på en stor del av populationen.

Vi som människor går emot naturen genom våra mediciner, våra vaccin och liknande eftersom naturen på så vis inte kunnat hålla antalet nere. Vi hittar ständigt nya metoder för att utnyttja marken, vattnet, luften för att få fram föda, el och annat och tack vare detta så minskar det inte alls så många människor genom svält som det hade gjort annars.

Vår sjukvård gör att många fler förblir i livet som antagligen inte skulle gjort det annars.
Nyfödda som för bara hundra år sedan inte skulle ha en chans överlever idag tack vare ny kunskap och teknologi.

Svaret på min fråga är nog att jorden kommer inte att klara detta om vi fortsätter i samma takt. När vi når bristningsgränsen vet jag ej, men om vi som sagt fortsätter som vi gör så kommer vi att nå naturens naturliga bärgräns och det kan vara snart.


Back To School Again....

Det är intressant, i över nio år går vi i grundskola. Vi har lärt oss att läsa, skriva, stava, räkna och en massa annat.
Vill man bli något så är 3-4 år gymnasie näst intill ett krav och allra helst så ska man studera ytterligare i 3-5 år om man ska bli hyffsat framgångsrik. Medellivslängden för en man i Sverige är ca 78 år, d.v.s att man sitter bakom skolbänken ca 22% av sitt liv om man studerar både på gymnasie och 5år högskola.

Därav bör man börja jobba, låt säga när man är 25år gammal. För att fixa en skaplig pension så ska man fortsätta att jobba tills man blir uppåt 65år gammal. Det är ca 51% av ens levnadstid. Då har man ytterligare ca 17% kvar av sitt liv till att njuta.

Som liten så har man ca 6-7 år på sig innan skola och lekis sätter igång.. Eller 8% av sitt liv..

Det lustiga i kråksången är att när man är liten så inser man inte hur bra man hade det, utan krav eller liknande på sig..
När man började skolan så förstod man inte att det för varje år skulle bli värre och därav glömde man av att njuta av de ögonblick man kunde..

Man skymtar till lediga stunder på helgerna som försvinner lika fort som de kom, på loven som känns kortare och kortare för varje år...

Man tar studenten och festar och firar i en vecka.....

....sen är det bara att börja jobba tills ens leder är alldeles för trötta för de långa vandringarna som man hade planerat att göra när man gått i pension. Synen för dåligt. Benen för sköra.

Då är det bara att sätta sig i en stol och tyna bort...!

(Denna text är en väldigt pessimistisk, den är skriven för att få Dig att inse att om du inte tar tag i ditt liv och tar tillvara på varje dag, tar tillvara på alla du träffar och allt du vill göra.....
.....så finns chansen att livet rinner ut i sanden! )

Som ett litet slutord så skulle jag vilja säga, det viktiga är kanske inte vad man blir här i livet, vad man åstakommer eller att man upplever allt som går att uppleva, utan det viktiga är enligt mig Vem man upplever det med!







Annorlunda....

Som jag sagt så är mitt mål med foto lite grann att ta annorlunda bilder, gärna bilder som ingen annan tagit förr...



Komma på nya idéer som ingen tidigare tänk på...

Helt enkelt ta bilder som ingen annan tidigare tänkt att det gick..!












En liten del av intresserna!

Naturfoto, byggnader och former är något som jag även alltid varit lite fascinerad över men har inte lyckats uttrycka mina känslor för de innan jag inhandlade kameran



Efter inhandlandet så kunde jag uttrycka mig i bilder



Något som jag ganska flitigt började att göra...


Flickan som stöttade! <3

Det var en tjej som hela tiden stöttade mitt fotande, ett stöd som var väldigt skönt att ha. Någon som uppmuntrade mig, berömde mig!




En Tjej som Stöttade mig i precis allt om jag ska vara ärlig, precis som jag alltid försökte vara där och stötta henne..


Hjärat

En Tjej som jag Älskar,
Mer än något annat! <3

Porträttfoto...

Det var väl egenteligen denhär grabben som slog upp ögonen för mig när det gällde porträttfoto, efter vår lite fototur och dessa bilder!

Det var de första porträttbilderna som jag tog tror jag!

Niklas

Då var det inget snack om externa blixtar utan en liten lampa och Långa slutartider!


nilkas


Historia!

Jag blev inlurad i fotandet av främst  två av mina vänner under ettan och tvåan på gymnasiet och  för ca ett år sedan köpte jag in in första kamera, en Nikon D40. Den blev min främste fotovän och den har tjänat mig väl sedan dess. Kan dock snart vara dax att låta den gå i pension och förnya mig, men det får vi se



Jag fotar allt mellan himmel och jord, det som faller mig in helt enkelt men på senare tid har det blivit allt mer porträtt och människor. Mitt mål med fotande är att ta bilder som inte liknar någon annans bilder, något som kan verka omöjligt i dagens samhälle





Startskottet...

Detta är då startskottet för CybexFoto! Denna bloggen ska fyllas av bilder och tillhörande texter, den ska fyllas till bristningsgränsen! Så är du fotointreserad, lägg till den som en av dina favoriter och följ med under tiden som jag utforskar Fotots Underliga värld!