Jag är Unik!?

Grattis!
Du utgör 1 / 6839272000 del av jordens befolkning enligt denna sida:
http://www.ibiblio.org/lunarbin/worldpop

Antalet människor ökar ständigt, för varje sekund som går!

År 1970 så fanns det 3912173012 personer enligt samma sida! Det är en ökning på ca 75% under nästan 40 år!
Om man tar jordens befolkning idag och ökar den med 75% så skulle det finnas 11968726000 människor på vår planet.
Det är nästan 12 miljarder människor.
Om antalet människor kommer öka i samma hastighet som i perioden 1970-2008 så finns risken att år 2050 bor det nästan 12 miljarder människor på vår jord.



Den stora frågan är, Kommer vår jord klara detta eller kommer den kollapsa?

Innan människan så löste naturen detta på ett grymt men effektivt sätt själv. När en population av en art blev för stor för en area, den naturliga bärgränsen blev uppnåd, så löste ofta någon stor sjukdom ut, maten tog slut eller en naturkatastrof tog kol på en stor del av populationen.

Vi som människor går emot naturen genom våra mediciner, våra vaccin och liknande eftersom naturen på så vis inte kunnat hålla antalet nere. Vi hittar ständigt nya metoder för att utnyttja marken, vattnet, luften för att få fram föda, el och annat och tack vare detta så minskar det inte alls så många människor genom svält som det hade gjort annars.

Vår sjukvård gör att många fler förblir i livet som antagligen inte skulle gjort det annars.
Nyfödda som för bara hundra år sedan inte skulle ha en chans överlever idag tack vare ny kunskap och teknologi.

Svaret på min fråga är nog att jorden kommer inte att klara detta om vi fortsätter i samma takt. När vi når bristningsgränsen vet jag ej, men om vi som sagt fortsätter som vi gör så kommer vi att nå naturens naturliga bärgräns och det kan vara snart.


Kommentarer
Postat av: Anders Sjöberg

Jajjeman! Och bärgränsen är redan nådd, om man ska tro wwf. Overshoot Day är den dagen på året då vi börjar leva över våra tillgångar på jorden. Den infaller tidigare varje år, och vi får backa tillbaks till 1987 för att hitta ett år då jordens produktion gick jämt upp med människans förbrukning. Raj raj raj.

2008-09-02 @ 22:32:46
Postat av: Peter Björklund

Hälften av alla människor som någonsin levt, lever idag

Tyvärr är det så och det här låter som lite nazifasoner. Men enda lösningen för att människan ska leva vidare är att 30 % av befolkningen ryker..

Snart försvinner ändå alla naturtillgångar och mat, vilket kommer innebära krig då vi tar kol på varandra om inte en stor AIDS epidemi eller något annat naturen har sparat hinner före.

2008-09-04 @ 22:43:57
Postat av: Sussie Rus

Hej Micke,vilka härliga bilder!och bra funderingar på livet o du verkar ha en otrolig positiv inställning till livet!Lycka till med studier,lumpen o förstås kärleken!Häls.Sussie(kollade din blogg,efter artikeln i Ludvika Tidning,o grattis till vinsten!)

2008-09-27 @ 11:03:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback